Доступність посилання

ТОП новини

Влада США обмірковує план покарання російських хакерів


Різні гілки американської влади розробляють механізм покарання російських хакерів, які, вважають у США, намагаються вплинути на результати президентських виборів у цій країні або й зірвати чи дискредитувати виборчу кампанію.

Білий дім намагається порушити судову справу проти хакерів, повідомили інформаційні агенції 15 вересня. За даними Reuters, Федеральне бюро розслідувань шукає докази для обивнувачення зловмисників, але частина з найкращих доказів є суворо засекреченою й не може бути оголошеною публічно.

Представники Держдепартаменту США називають юридичні дії найкращим способом реагувати, не викликавши відкриту конфронтацію з президентом Росії Володимиром Путіним. Конгресмени аналізують можливість запровадження додаткових санкцій як засобу приборкання російських хакерів.

За повідомленням Reuters, адміністрація Обами вважає, що дві російські спецслужби, армійське Головне розвідувальне управління та Федеральна служба безпеки, стоять за останніми кібератаками, які стали частішими й нахабнішими.

Різноманітність хакерських атак, метою яких є як Національний комітет Демократичної партії, так і орієнтовані на республіканців колишні дипломати, змусила американських чиновників дійти висновку, що мета Росії полягає не просто в просуванні якогось із кандидатів, але в дискредитації виборів і демократії, наголошує Reuters.

XS
SM
MD
LG