Доступність посилання

ТОП новини

Сотні силовиків охороняють консульство Росії в Харкові


Українські активісти регулярно проводять пікети поблизу російського консульства в Харкові. Символічний «похорон» російського лідера Володимира Путіна, червень 2016 року
Українські активісти регулярно проводять пікети поблизу російського консульства в Харкові. Символічний «похорон» російського лідера Володимира Путіна, червень 2016 року

Генеральне консульство Російської Федерації в Харкові впродовж вихідних перебуває під посиленою охороною сил Національної поліції та Національної гвардії, які мають не допустити провокацій у день виборів до російської Держдуми. Для охорони дипломатичного представництва Росії залучили 500 поліцейських та 200 нацгвардійців.

Зранку 17 вересня кореспондент Радіо Свобода побачив велику групу правоохоронців біля брам і огорожі генконсульства. У цей же час на протилежному боці вулиці тривав мітинг обласної спілки ветеранів. Майже два десятки активістів із плакатами вимагали, щоб світова спільнота не визнавала російські вибори в окупованому Криму.

«Ми проти проведення виборів на території українського Криму. Закликаємо людей, що залишилися в окупованому Криму не бути учасниками абсурдної вистави», – звернувся до присутніх голова обласного осередку Всеукраїнського об’єднання ветеранів Богдан Волос.

Серед плакатів, що тримали в руках люди – «Відстань, країно величезна!», «Ні російському тероризму в світі!», «Руки геть від українського Криму».

Пікет відбувся без провокацій.

На стендах оголошень консульства Росії наразі відсутні повідомлення про вибори до Держдуми або щодо роботи виборчої дільниці в приміщенні дипломатичного представництва, також російські дипломати не відповідали на телефонні дзвінки. Правоохоронці, що охороняють будівлю, кажуть, що, найімовірніше, в неділю виборча дільниця в консульстві не відкриється.

XS
SM
MD
LG