Доступність посилання

ТОП новини

У Криму повідомляють про відкриття виборчих дільниць для голосування на виборах до Держдуми Росії


У неділю, 18 вересня, о 8:00 в анексованому Криму відкрилися 1164 виборчих дільниці і почалося голосування за депутатів Державної думи Росії, повідомляється на сайті кримського відділення партії «Єдина Росія». При цьому на сайті кримського виборчкому, підконтрольного Кремлю, даних про відкриття дільниць поки що немає.

За даними Центральної виборчої комісії Росії, в Криму зареєстровані 1474514 виборців, в Севастополі – 318271. Росія вперше організувала парламентські вибори в окупованому нею Криму.

Голосування буде проходити з 8:00 до 20:00. Всього в Криму створені 27 територіальних виборчих комісій, 1164 виборчі дільничні комісії.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін назвав нелегітимними вибори в Державну думу Росії через їх проведення, в тому числі і в анексованому Криму.

Верховна Рада України звернулася до парламентів іноземних держав і міжнародних організацій з проханням утриматися від участі в спостереженні за ходом виборів до Держдуми Росії в Криму, а також закликала за будь-яких обставин не визнавати їхні результати. Низка країн вже засудили організовані Росією вибори на півострові.

Прес-секретар російського президента Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що Росія ніяк не реагуватиме на можливу відмову парламентів іноземних держав визнати результати майбутніх виборів на території Криму.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров виступив зі зверненням до жителів анексованого Криму, в якому закликав їх повністю бойкотувати всі етапи організації проведення даних виборів до російської Держдуми.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG