Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: зняття Богатирьової з розшуку Інтерполу не вплине на розслідування справи проти неї


Раїса Богатирьова
Раїса Богатирьова

Генеральна прокуратура України заявляє, що вилучення колишнього міністра охорони здоров’я Раїси Богатирьової з бази розшуку Інтерполу не вплине на розслідування кримінальної справи проти неї.

«Зазначене рішення жодним чином не впливає на хід та результати досудового розслідування у цьому кримінальному провадженні, зокрема підозрювана Богатирьова перебуває у розшуку за вчинення особливо тяжкого злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України. Рішенням суду надано дозвіл на її затримання та доставку до суду», – заявили в ГПУ.

У прокуратурі заявили, що 16 вересня знову звернулися до Печерського райсуду Києва для отримання дозволу на проведення спеціального досудового розслідування (заочного провадження) проти Богатирьової.

У липні минулого року Печерський райсуд Києва вже дозволяв застосувати процедуру спеціального досудового розслідування стосовно колишнього міністра охорони здоров’я України Раїси Богатирьової, що дозволяє заочне засудження, на підставі того, що вона перебувала у міжнародному розшуку.

Богатирьову підозрюють у незаконному заволодінні бюджетними коштами в особливо великих розмірах.

Раїса Богатирьова була міністром охорони здоров’я двічі – з січня 1999 до січня 2000 року, а також з лютого 2012 до лютого 2014 року. Звільнена 23 лютого 2014 року постановою Верховної Ради.

У жовтні 2014 року Генеральна прокуратура оголосила Раїсу Богатирьову в розшук.

XS
SM
MD
LG