Доступність посилання

ТОП новини

Рада не визнає вибори в Росії і легітимність Держдуми нового скликання – заява


Верховна Рада не визнає легітимність виборів до Держдуми Росії, їхні результати і юридичні наслідки. За ухвалення відповідної постанови проголосували 264 депутати при мінімально необхідних 226.

Також український парламент не визнає легітимність складу, повноважень, актів та рішень Держдуми Росії сьомого скликання.

Рада визнала проведення виборів до Держдуми Росії порушенням Конституції та законодавства України, норм міжнародного права.

Українські депутати також звертаються до Ради Безпеки і Генеральної Асамблеї ООН, парламентів іноземних держав і міжнародних організацій із закликом не визнавати легітимність виборів до Держдуми Росії і їхні результати.

Рада не визнала вибори в Росії і легітимність Держдуми нового скликання
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:45 0:00

​18 вересня у Росії відбулися вибори до Держдуми, Москва також провела вибори в анексованому Криму. Згідно з попередніми підсумками голосування 18 вересня, більшість мандатів у Державній думі Росії матиме партія «Єдина Росія». Остаточні результати виборів у Росії планують оголосити у п’ятницю.

У Євросоюзі заявили, що не визнаватимуть результатів виборів до Державної думи Росії, проведених на території Криму.

Україна раніше закликала міжнародну спільноту не визнавати результатів російських виборів на території українського Криму.

XS
SM
MD
LG