Доступність посилання

ТОП новини

Не існує «ЛНР» і «ДНР», є лише окуповані території (огляд преси)


Політична карикатура Олексія Кустовського
Політична карикатура Олексія Кустовського

Від самого початку агресії Росії проти України українська сторона «купилася» на підкинуті їй міфи про «референдуми» й «проковтнула» навіть абревіатури «ЛНР» і «ДНР» як щось реальне, наголошує в газеті «День» парламентарій із Луганщини Сергій Шахов. Він нагадує, що не існує ні таких «республік», ні таких утворень. Це окуповані території України. Не було ніяких «референдумів». Була постановка для російських ЗМІ. Політичних заяв для цього мало. Заяви – це для ЗМІ, а для історії, для торжества справедливості потрібна ґрунтовна робота юристів, наголошує експерт газети в статті «Донбас: український акцент».

Мотивація більшості кримчан старшого покоління, що підтримали анексію Криму, була вельми прагматична – в Росії пенсії вищі. Минуло два роки… Однак, як стверджує газета «Голос України», російська окупаційна влада так і не зробила обіцяну індексацію соціальних виплат. Більше того, влада вирішила зменшити соціалку, і погрожуючи судом, вимагає від інвалідів повернути раніше виплачені пенсії. Докладніше розповідає газета «Голос України».

І «Укртрансгаз», і «Нафтогаз» вивели з підпорядкування Міністерства економічного розвитку і торгівлі. Тепер ними керуватиме безпосередньо Кабмін. Чому так сталося і які наслідки, аналізує газета «День».

Пристрасті навколо одіозного «закону Савченко» розпалюються: тепер про його скасування заговорили і в Кабміні. Як нагадує газета «Сегодня», через цей закон були звільнені 9 тисяч осіб, і 800 з них вже зробили повторні злочини, 350 – заарештовані. Сам закон передбачає, що один день перебування в СІЗО зараховується за два. Докладніше про наслідки його ухвалення видання розповідає в матеріалі «В Кабміні заговорили про зміни або скасування закону, а депутати вже збирають голоси».

Податковий кодекс можуть чекати серйозні зміни, які, з одного боку, необхідні для виконання держбюджету, з іншого – повинні спростити ведення бізнесу. Конкретніше про можливі зміни розповідає газета «Сегодня».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG