Доступність посилання

ТОП новини

Конкурсна комісія обрала нового голову Держлісагентства


Христина Юшкевич, переможець конкурсу на посаду голови Державного агентства лісових ресурсів
Христина Юшкевич, переможець конкурсу на посаду голови Державного агентства лісових ресурсів

Конкурс на посаду голови Державного агентства лісових ресурсів виграла Христина Юшкевич. Про це повідомляє журналіст програми «Схеми», спільного проекту Радіо Свобода і каналу «UA: Перший», який стежив за перебігом конкурсу.

На момент конкурсу, проведеного комісією з питань вищого корпусу державної служби, вона фактично очолювала агентство – тимчасово виконувала обов’язки голови. З грудня 2015 року Юшкевич працювала першою заступницею голови агентства.

За часів президентства Віктора Януковича Христина Юшкевич працювала у міністерстві агрополітики, очолюваному Миколою Присяжнюком – у 2010 – 2011 роках на посаді виконувача обов’язків начальника відділу попередження корупційних дій та правопорушень, а з 2011 і аж до 2015 року – заступником директора Департаменту правової та законопроектної роботи Мінагрополітики та продовольства.

Під час своєї презентації Христина Юшкевич зазначила, що вважає за потрібне створити електронний облік деревини – «запровадження прозорої системи заготівлі, балансу та обігу деревини».

Загалом на посаду голови Держлісагентства претендували 15 кандидатів, із яких троє вийшли до фіналу. Всі кандидати впродовж одного дня складали тести на знання законодавства, виконували ситуаційні завдання та проходили співбесіди з членами комісії.

Претенденти на посаду голови Держлісагентства складають тести
Претенденти на посаду голови Держлісагентства складають тести

Тепер, відповідно до законної процедури, кандидатуру переможниці повинен затвердити Кабінет міністрів України.

Перші конкурсні відбори на посади керівників органів центральної влади уряд оголосив 26 серпня. Попереднього очільника Держлісагентства Олександра Ковальчука було звільнено у травні згідно з поданою ним заявою.

XS
SM
MD
LG