Доступність посилання

ТОП новини

Луценко заявляє про намір наступного тижня внести до Ради подання щодо депутата Скорика


 Юрій Луценко
Юрій Луценко

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявляє про намір наступного тижня внести до Верховної Ради подання на зняття депутатської недоторканності з депутата від фракції «Опозиційний блок» Миколи Скорика.

«Маю намір внести подання на наступному тижні про скасування депутатської недоторканності з тодішнього голови обласної державної адміністрації громадянина Скорика, який підозрюється в причетності до цих самих сумних подій...», – заявив він під час візиту до Одещини.

Крім того, Луценко заявив, що до кінця дня буде підписана підозра в організації заворушень під будівлею Одеської облдержадміністрації 19 лютого 2014 року колишньому першому заступнику голови ОДА Олександру Орлову.

Скорик – колишній член Партії регіонів, нині депутат парламентської фракції «Опозиційний блок», в минулому очолював Одеську облраду, також був керівником Одеської обладміністрації.

19 лютого 2014 року озброєні кийками чоловіки напали на активістів і журналістів під час проведення акції «Не стріляй!» біля Одеської облдержадміністрації. Оператору телекомпанії «Нова Одеса» розбили голову, оператору «Інтера» зламали палець, побили залізними прутами телеоператорів «Нового» та «5-го» каналів, ICTV та фотокореспондента «Комсомольської Правди». На той час Скорик очолював Одеську ОДА.

XS
SM
MD
LG