Доступність посилання

ТОП новини

НАБУ заявляє про затримання старшого слідчого ГПУ


Національне антикорупційне бюро України заявляє про затримання старшого слідчого в особливо важливих справах Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України.

За повідомленням, його підозрюють у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем.

Затримання відбулося 22 вересня в рамках розслідування, яке детективи НАБУ за процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури розпочали за заявою потерпілої сторони від 1 вересня 2016 року, повідомили в бюро.

«За даними слідства, затриманий працівник ГПУ, всупереч вимогам статті 216 Кримінального процесуального кодексу України (щодо підслідності), проводив розслідування за фактами одержання неправомірної вигоди головою однієї з сільських рад Черкаської області, яку підозрюють у отриманні хабара в розмірі майже 5 мільйонів гривень. Під час проведення обшуку у даному провадженні слідчий Генпрокуратури, зловживаючи своїм службовим становищем, заволодів знайденими талонами на значний обсяг пального, які належали сільській раді. В подальшому цей слідчий неодноразово використовував дані талони для заправлення свого особистого автомобіля, а також автомобіля своєї дружини», – заявляють у НАБУ.

У бюро додали, що готуються повідомити затриманому про підозру і подати клопотання щодо обрання запобіжного заходу.

У разі визнання винним слідчому загрожує позбавлення волі на термін від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Імені слідчого у НАБУ не навели.

У Генпрокуратурі це повідомлення поки що не коментували.

XS
SM
MD
LG