Доступність посилання

ТОП новини

Тандіт: некоректно говорити про обмін полоненими за формулою «618 на 47»


Юрій Тандіт
Юрій Тандіт

Підтримувані Росією сепаратисти заявляють про домовленості з українською стороною щодо обміну полоненими за формулою «618 на 47».

22 вересня представниця угруповання «ЛНР» у підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи Ольга Кобцева, яку цитують сайти сепаратистів, повідомила, що такі домовленості були досягнуті напередодні під час зустрічі у Мінську.

Натомість радник голови СБУ Юрій Тандіт в інтерв’ю виданню ЛІГА.net повідомив, що сепаратисти підтвердили готовність передати Україні 47 заручників. Але, каже він, некоректно говорити про формулу «618 на 47», оскільки українська сторона передаватиме сепаратистам тих, кого може передати законно.

Вперше формулу «618 на 41» озвучив 21 вересня представник Росії у Тристоронній контактній групі щодо Донбасу Борис Гризлов. Він повідомив, що з такою ініціативою виступили представники угруповань «ДНР» і «ЛНР» і висловив сподівання, що Київ пристане на цю пропозицію.

Віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко повідомляла, що за уточненими даними СБУ, у полоні бойовиків на окупованих територіях перебуває 115 громадян України, майже половина з яких військові. Також, за її даними, ще 498 людей вважаються зниклими безвісти.

17 вересня з полону підтримуваних Росією сепаратистів звільнили двох громадян України – Володимира Жемчугова і Юрія Супруна.

Звільнення полонених є однією з умов Мінських угод.

XS
SM
MD
LG