Доступність посилання

ТОП новини

Чалий: слабкість України спровокувала Путіна, а сила – встановлює мир


Валерій Чалий
Валерій Чалий

В ході візиту до США президента України Петра Порошенка в рамках роботи 71-ї сесії Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку було висловлено дуже багато позицій, які мають бути максимально поширені, зокрема в Штатах. Про це в інтерв’ю «Голосу Америки» заявив посол України у США Валерій Чалий.

Коментуючи ухвалений Палатою представників Конгресу США законопроект «Про підтримку стабільності і демократії в Україні», який, серед іншого, передбачає можливість надання Україні летальних озброєнь, Валерій Чалий заявив: «На законодавчому рівні в бюджеті ми в цьому році маємо кошти, в тому числі на летальну зброю, тому тут питання за виконавчою владою…Це питання не закрите, воно може бути розглянуте уже після 8 листопада (дня президентських виборів у США – ред.)».

Посол України у США також вказав на те, що Заходу не варто боятися надавати Києву озброєння, бо армія українська вже не та, що була два роки тому, до початку російської агресії.

«Не треба давати якихось сигналів європейцям, які багато з них проти такого рішення. США і так враховують позиції своїх партнерів. Президент України на зустрічах говорив, що наша армія – не та, що була два роки тому. Якщо раніше було дуже багато корумпованих людей, які були під впливом російської розвідки, то тепер передача якихось чутливих компонентів – більш гарантована і захищена. Тому, думаю, це питання остаточно не закрите. Ми зараз, через два роки, випускаємо серйозну лінійку, в тому числі нових ракет, і це запрацювало в Україні. І це є сигналом потужним і додатковими потужностями для миру, не для війни. Тому що слабкість України тоді Путіна спровокувала, а сила України встановлює мир», – сказав Чалий.

Україна як нині працює з Адміністрацією президента США, так і надалі планує це робити, додав Чалий, зауваживши втім, що деякі питання співпраці мають «залишатися за лаштунками».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG