Доступність посилання

ТОП новини

Телекомпанія CNN віддала перемогу Клінтон у дебатах із Трампом – 62% проти 27%


Дональд Трамп і Гілларі Клінтон на дебатах в університеті Хофстра, 26 вересня 2016 року
Дональд Трамп і Гілларі Клінтон на дебатах в університеті Хофстра, 26 вересня 2016 року

Телекомпанія CNN, посилаючись на підсумки опитування, проведеного відразу після завершення дебатів в Університеті Хофстра між кандидатами у президенти США демократом Гілларі Клінтон та республіканцем Дональдом Трампом назвала переможцем дебатів 26 вересня Гілларі Клінтон. Згідно з результатами опитування глядачів телевізійниками, Клінтон визнали переможцем 62% опитаних, а Трампа – 27%.

Водночас, за даними CNN, цільова аудиторія, в якій проводилося опитування, на 41% складалася з прихильників Демократичної партії і на 26% – із прихильників Республіканської партії.

Тим часом штаб Дональда Трампа поширив у соцмережах дані опитування журналу Time, згідно з яким, переможцем дебатів є саме республіканець з 59% голосів проти 41%.

Під час півторагодинних перших із запланованих трьох теледебатів кандидатів у президенти США Гілларі Клінтон і Дональд Трамп не говорили безпосередньо про Україну. Вона лише згадувалась у контексті, коли представниця від демократів сказала, що США підтримуватимуть своїх союзників по НАТО, в тому числі, і на східному фланзі військового союзу. Вона мала на увазі країни, які переймаються за свою безпеку з огляду на агресивну поведінку Росії щодо України через анексований Крим і підтримку сепаратистів на частині сходу України. Водночас Трамп заявив, що США не повинні бути «поліцейськими світу».

Здебільшого кандидати говорили про внутрішню ситуацію в країні, зокрема економічні питання. Трамп звинуватив Клінтон у підтримці торговельних угод, які призвели до скорочення робочих місць у США. А його візаві сказала, що Трамп підтримує таку податкову політику, що сприятиме подальшому збагаченню заможних за рахунок середнього класу і бідних прошарків.

Клінтон також апелювала до Трампа, що не без його «запрошення» російському президенту Володимиру Путіну сталося втручання в електронні дані США. На що республіканець відповів, що подібне втручання могла здійснити, як Росія, так і Китай.

Також Гілларі Клінтон і Дональд Трамп обмінялися особистими словесними закидами.

Дональд Трамп і Гілларі Клінтон під час теледебатів, 26 вересня 2016 року
Дональд Трамп і Гілларі Клінтон під час теледебатів, 26 вересня 2016 року

«Ви живете в своїй власній реальності», – сказала Трампу Клінтон. Він на її адресу заявив, що вона «типовий політик. Одні розмови – жодних дій. Звучить добре, але не працює». Тим не менше, на початку зустрічі вони потисли одне одному руки.

У Дональда Трампа до виступу на нинішніх теледебатах не було досвіду подібних дискусій, тоді як Клінтон вже мала таку зустріч з Бараком Обамою, коли обоє боролися за висунення своєї кандидатури від Демократичної партії у 2008 році.

Агенція Reuters раніше повідомляла з посиланням на власне опитування, що близько половини виборців вирішуватимуть кого обирати, частково завдяки результатам дебатів.

Вибори президента США заплановані на 8 листопада.

XS
SM
MD
LG