Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони: на сьогодні потреби в оголошені сьомої хвилі мобілізації немає


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

У Міністерстві оборони України заявляють, що на сьогодні потреби в оголошені чергової, сьомої, хвилі часткової мобілізації немає.

Як повідомляє прес-служба відомства, такої потреби немає завдяки проведенню успішної кампанії щодо набору військовослужбовців на службу за контрактом.

За даними Міноборони, від початку року контракт вже підписали близько 53 тисяч військовослужбовців, із яких понад 6 тисяч – офіцери.

У міністерстві очікують, що до кінця року до лав Збройних сил України зарахують ще 15-18 тисяч контрактників, оскільки щомісяця контракт з ЗСУ укладають близько 6 тисяч людей.

Наразі у Збройних силах України триває підготовка до осінньої призовної кампанії, в ході якої планують призвати близько 14 тисяч військовослужбовців строкової служби.

«В подальшому всі військовослужбовці-строковики проходитимуть службу в пунктах постійної дислокації військових частин. Жоден військовослужбовець строкової військової служби до виконання бойових завдань в районі бойових дій на території Донецької та Луганської області залучатися не буде», – наголошують у міністерстві.

26 вересня президент України Петро Порошенко підписав указ про демобілізацію військових, призваних на службу у 2015 році під час шостої хвилі часткової мобілізації.

Як заявив в ефірі Радіо Свобода повідомив виконувач обов’язків начальника Головного управління персоналу Генерального штабу Володимир Талалай, у рамках демобілізації зі Збройних сил України звільнять близько 20 тисяч військовослужбовців.

Президент Петро Порошенко заявляє, що на сьогодні 75% українського війська є контрактним. За його словами, від січня до серпня 2016 року до війська набрали понад 46 тисяч контрактників, а до кінця року очікується ще понад 20 тисяч.

XS
SM
MD
LG