Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура заявляє про 18 загиблих від отруєння неякісним алкоголем на Харківщині


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

У прокуратурі Харківської області заявляють про зростання до 18-и числа загиблих внаслідок отруєння сурогатним алкоголем. Як повідомила Радіо Свобода речниця прокуратури Віта Дубовик, ще 22 людини перебувають у лікарнях у різному стані тяжкості. Напередодні у прокуратурі заявляли про 13 загиблих.

За словами Дубовик, ці дані стосуються Вовчанського, Ізюмського, Харківського і Борівського районів Харківщини.

Представниця прокуратури додала, що відомство подало апеляцію на рішення суду про домашній арешт двох із трьох затриманих у справі господарів магазинів.

Крім того, за даними Дубовик, 27 вересня були проведені обшуки в магазинах Харкова і Борівського району. За її словами, результати будуть відомі невдовзі.

Раніше сьогодні поліція Донецької області повідомила про загибель п’яти людей у Лимані внаслідок вживання сурогатного алкоголю, завезеного з Харківщини. Ще три людини перебувають у лікарні. У поліції Донеччини додали, що почали кримінальне провадження з попередньою кваліфікацією за статтею 115 «умисне вбивство» Кримінального кодексу України.

22 вересня у Вовчанську на Харківщині внаслідок отруєння алкоголем померли шість людей. Пізніше почали надходити повідомлення про смертельні випадки й отруєння алкоголем в інших районах області.

Правоохоронці Харківщини порушили справу за статтею «незаконне виготовлення товарів з недоброякісної сировини, що призвело до отруєння людей або інших тяжких наслідків». У разі визнання винними підозрюваним загрожує до 10 років позбавлення волі.

XS
SM
MD
LG