Доступність посилання

ТОП новини

Держпродспоживслужба: внаслідок отруєння алкоголем на Харківщині і Донеччині загинули 28 людей


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У Держпродспоживслужбі заявляють, що внаслідок отруєння алкогольними напоями на Харківщині і Донеччині загинули 28 людей.

Як повідомляє прес-служба відомства, у Харківській області станом на 15:00 зареєстровані 53 випадки отруєнь алкогольними напоями, із загальної кількості постраждалих 23 людини померли.

У відомстві зазначають, що ці дані стосуються Вовчанського, Ізюмського, Харківського, Борівського, Великобурлуцького районів Харківщини і міста Харкова.

Крім цього, за даними Держпродспоживслужби, в місті Лиман Донецької області зареєстровані 9 випадків отруєння сурогатами алкоголю, 5 людей загинули.

Раніше у прокуратурі Харківської області заявляли про 18 загиблих внаслідок отруєння сурогатним алкоголем.

Сьогодні поліція Донецької області повідомила про загибель п’яти людей у Лимані внаслідок вживання сурогатного алкоголю, завезеного з Харківщини, ще три людини перебувають у лікарні. У поліції Донеччини додали, що почали кримінальне провадження з попередньою кваліфікацією за статтею 115 «умисне вбивство» Кримінального кодексу України.

22 вересня у Вовчанську на Харківщині внаслідок отруєння алкоголем померли шість людей. Пізніше почали надходити повідомлення про смертельні випадки й отруєння алкоголем в інших районах області.

Правоохоронці Харківщини порушили справу за статтею «незаконне виготовлення товарів з недоброякісної сировини, що призвело до отруєння людей або інших тяжких наслідків».

XS
SM
MD
LG