Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко закликає Парубія скликати до 30 вересня позачергове засідання Ради


Петро Порошенко (©Shutterstock)
Петро Порошенко (©Shutterstock)

Президент України Петро Порошенко закликає голову Верховної Ради Андрія Парубія скликати до 30 вересня позачергове засідання парламенту для звільнення за порушення присяги суддів.

«Звернувся до голови Верховної Ради із закликом скликати до 30 вересня позачергове засідання парламенту для звільнення за порушення присяги усіх суддів, щодо яких внесено подання Вищою радою юстиції, в тому числі тих, які причетні до незаконних арештів майданцівців», – написав він на своїй сторінці в Facebook.

Цього тижня президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради законопроект про Вищу раду правосуддя. Цей законопроект визначений як невідкладний. Документ врегульовує нові для України процедури призначення, переведення, звільнення суддів, притягнення їх для дисциплінарної відповідальності.

У червні Верховна Рада внесла зміни до Конституції України у частині правосуддя, які передбачають створення Вищої ради правосуддя. Ці зміни набудуть чинності 30 вересня.

Відповідно до календарного плану, цього тижня депутати працюють з виборцями, на наступний тиждень (4-7 жовтня) заплановані пленарні засідання у Верховній Раді.

XS
SM
MD
LG