Доступність посилання

ТОП новини

У Миколаєві загинули дві людини через отруєння алкоголем – поліція


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

У Миколаєві зареєстровані два факти смерті людей у результаті отруєння алкогольними напоями.

Як повідомляє прес-служба поліції Миколаївщини, 22 вересня надійшло повідомлення про настання смерті 52-річної жінки, а 24 вересня – 41-річного чоловіка.

За попередніми висновками судово-медичної експертизи, смерть настала внаслідок отруєння: у крові померлої виявили метанол, а у чоловіка – алкогольний сурогат.

«З будинку чоловіка було вилучено пляшку із залишками рідини, яка за зовнішніми ознаками нагадує горілку, та призначено проведення відповідних експертиз», – зазначають у поліції

За цими фактами силовики розпочали кримінальні провадження за ознаками частини 1 статті 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство).

За даними Держпродспоживслужби, станом на 15:00 27 вересня внаслідок отруєння алкогольними напоями на Харківщині і Донеччині загинули 28 людей.

22 вересня у Вовчанську на Харківщині внаслідок отруєння алкоголем померли шість людей. Пізніше почали надходити повідомлення про смертельні випадки й отруєння алкоголем в інших районах Харківської області.

Правоохоронці Харківщини порушили справу за статтею «незаконне виготовлення товарів з недоброякісної сировини, що призвело до отруєння людей або інших тяжких наслідків».

Сьогодні поліція Донецької області повідомила про загибель п’яти людей у Лимані внаслідок вживання сурогатного алкоголю, завезеного з Харківщини. У поліції Донеччини додали, що почали кримінальне провадження з попередньою кваліфікацією за статтею 115 «умисне вбивство» Кримінального кодексу України.

XS
SM
MD
LG