Доступність посилання

ТОП новини

ВККС знову відсторонила суддю Вовка від посади


Сергій Вовк
Сергій Вовк

Вища кваліфікаційна комісія суддів (ВККС) на 2 місяці відсторонила від посади суддю Печерського районного суду Києва Сергія Вовка. Таке рішення ухвалили 27 вересня через клопотання Генеральної прокуратури.

«У зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності комісія відсторонила Вовка Сергія Володимировича від посади судді Печерського районного суду міста Києва на два місяці», – мовиться у повідомленні на сайті ВККС.

Комісія також продовжила на місяць відсторонення від посад судді та голови Бориспільського міськрайонного суду Київської області Сергія Вознюка, судді Печерського райсуду Києва Світлани Волкової і судді Господарського суду Києва Алли Пригунової.

У березні 2015 року ВККС відсторонила суддів Печерського суду Світлану Волкову, Оксану Царевич, Віктора Кицюка та Сергія Вовка через порушенням проти них кримінальної справи. У грудні 2015 року комісія продовжила термін відсторонення судді Вовка від обов'язків ще на місяць.

У лютому 2016 року стало відомо, що Сергія Вовка поновили на посаді судді. Але у квітні ВККС знову відсторонила Вовка та продовжувала відсторонення ще кілька разів.

Сергій Вовк виносив вирок екс-міністру внутрішніх справ, нинішньому генпрокурору Юрію Луценку.

XS
SM
MD
LG