Доступність посилання

ТОП новини

Держбюджет-2017 – бюджет стагнації? (Огляд преси)


Держбюджет-2017 – це черговий скопійований з минулорічного план видатків, без суттєвих покращень, переконує дописувач газети «День». За своєю суттю – це план фінансування державних органів влади та бюджетних установ. Кошти планується витрачати переважно на поточні видатки й на кілька програм у підконтрольній сфері діяльності, а також на проекти, що підтримуються міжнародними донорами. Якшо чиновники не переосмислять систему бюджетних видатків, криза продовжуватиметься, переконує дописувач «Дня» в статті «Бюджет стагнації».

Кабмін створює реєстр внутрішньо переміщених осіб із даними про їхні потреби. Про те, чи стане це новим витком відносин між державою та переселенцями, аналізує газета «День». Видання переконує, що не все так лячно та забюрократизовано: ніхто не збирається кликати людей на перереєстрацію, не треба доводити у довжелезних чергах, що виїхали з-під обстрілів на мирну територію. Наявну в Міністерстві соцполітики базу внутрішньо переміщених осіб удосконалять, наповнять її інформацією про потреби та проблеми конкретних переселенців. Про нагальність таких дій «День» розповідає в публікації «Облік переселенців «по-новому».

Два роки тому в України стартував проект комплексної облаштованості українсько-російського кордону, який отримав назву «Європейський вал». На його спорудження потрібно більше ніж 4 мільярдів гривень. Журналісти газети «Голос України» перевірили, куди пішли народні кошти і чи дійсно кордон з країною-агресором надійно захищений. З'ясувалося, що, наприклад у Харківський області так званий «Євровал» тільки за один рік під снігом і дощами перетворися на звичайну канаву. А постійне її риття обернеться для бюджету країни бездонною фінансовою ямою.Докладніше «Голос України» розповідає в матеріалі «Цей рів у нас «Євровалом» зветься».

Завтра Україна має або розпочати відведення сил у Петрівському, Золотому та Станиці Луганській, або заявити про зрив бойовиками угоди про «тиждень тиші», зазначає газета «Україна молода». Експерт видання вважає, що на переговорах у Мінську потрібно домовлятися не про відведення техніки на кілометр, а про повернення територій під українську юрисдикцію. Заголовок статті – «Не відступати».

Останнім часом Європейський союз дедалі частіше стає об’єктом критики, піддається сумніву необхідність існування єдиної валюти, а також політика ЄС стосовно біженців. Про євроскептицизм та сучасні політичні ігри у Франції та Німеччині і хто від цього матиме зиск, розповідає газета «Голос України».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG