Доступність посилання

ТОП новини

ОБСЄ заявляє про наявність мін на підконтрольній «ДНР» території біля Петрівського


Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ заявляє про наявність мін на підконтрольній угрупованню «ДНР» території біля Петрівського.

«Жодних гарантій безпеки на території «ДНР» біля Петрівська – наявність мін. СММ ОБСЕ може і готова спостерігати, але їй перешкоджають», – йдеться у повідомленні місії в twitter.

Водночас сепаратисти сьогодні звинуватили українську сторону у зриві запланованого на сьогодні відведення сил і озброєнь в Петрівському.

Київ наразі цих звинувачень сепаратистів не коментує. Проте раніше керівник української сторони у Спільному центрі з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) Борис Кременецький заявляв, що Україна готова до виконання угоди про розведення сил і озброєнь на трьох ділянках на Донбасі. Він наголошував, що відведення відбуватиметься, відповідно до угоди, при винятковому виконанні умов, зокрема, повного припинення вогню упродовж 7 діб для кожної з конкретних ділянок розведення.

Раніше сьогодні у ОБСЄ заявили, що територія, підконтрольна угрупованню «ЛНР», біля міста Щастя на Луганщині – замінована. Крім того, спостерігачі сказали, що українські військові зупинили і не дозволили СММ ОБСЄ перейти через міст до міста Щастя через міни.

21 вересня Тристороння контрактна група щодо врегулювання ситуації на Донбасі підписала рамкове рішення про відведення військ і озброєння у трьох зонах на лінії розмежування – Станиці Луганській, Золотому і Петрівському.

Відповідно до угоди, сторони конфлікту упродовж 30 днів мають відвести війська і озброєння на трьох визначених ділянках. У документі також зазначається, що розведення сил і озброєння здійснюється шляхом їх відведення із займаних позицій в обидві сторони з метою створення ділянок розведення, як правило, не менше від 2 кілометрів в ширину і 2 кілометрів в глибину.

У Мінську раніше вже домовлялися про відведення озброєння від лінії розмежування на Донбасі, проте ці домовленості не виконувались.

XS
SM
MD
LG