Доступність посилання

ТОП новини

У Москві починаються слухання справи про вбивство Нємцова


Двоє з підозрюваних у справі про вбивство Бориса Нємцова, Тамерлан Ескерханов (л) і Анзор Губашев у суді в Москві, 3 жовтня 2016 року
Двоє з підозрюваних у справі про вбивство Бориса Нємцова, Тамерлан Ескерханов (л) і Анзор Губашев у суді в Москві, 3 жовтня 2016 року

В окружному військовому суді столиці Росії Москви 3 жовтня почалися слухання по суті справи про вбивство опозиційного політика Бориса Нємцова. Прокуратура оголошує обвинувальний висновок.

Підсудних п’ятеро. Заура Дадаєва, братів Анзора і Шадіда Губашевих, Хамзата Бахаєва і Темірлана Ескерханова звинувачують у скоєнні вбивства за наймом у складі організованої групи і незаконному придбанні, носінні, перевезенні й зберіганні вогнепальної зброї.Усі вони заявляють про свою непричетність до вбивства російського політика.

Справу розглядатиме суд присяжних. Цього домагалися підсудні.

Офіційна версія звинувачення викликає багато питань у потерпілої сторони, незадоволеної тим, що слідство відмовилося визнавати зв’язок між вбивством Бориса Нємцова і його політичною і громадською діяльністю. Адвокати потерпілих вимагають перекваліфікувати справу.

На лаві підсудних немає підозрюваних замовників і організаторів злочину.

Біля будівлі суду активісти опозиції проводять одиночні пікети з вимогою відправити справу на дослідування, а також допитати главу Чечні Рамзана Кадирова. Частина обвинувачених були співробітниками силових структур в Чеченській республіці Росії.

Опозиційний політик Борис Нємцов був убитий на Великому Москворецькому мосту в Москві в ніч на 28 лютого 2015 року.

XS
SM
MD
LG