Доступність посилання

ТОП новини

Геращенко: сепаратистські «праймеріз» – це спроба зриву мінського процесу


Ірина Геращенко
Ірина Геращенко

Уповноважений президента з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях Ірина Геращенко називає проведені на територіях під контролем угруповань «ДНР» та «ЛНР» так звані «праймеріз» спробою зриву мінського процесу. Про це вона написала на своїй сторінці у «Фейсбуці».

«Українська сторона розцінює всі ці «праймерізи» як чергову спробу нахабного зриву мінського процесу, як спробу сегрегації можливих учасників можливих виборів (до яких ще ой як далеко). На окупованих територіях створені псевдовиборчі органи – без спостерігачів і ЗМІ, без українських політиків і партій, без переселенців – відбувається фарс», – зазначила Геращенко.

Вона додала, що на такі «спроби зірвати роботу політичної групи в Мінську має бути і реакція наших партнерів по нормандському формату, і всього світу». «Москва відверто і цинічно зриває мінський процес. І на цьому фоні будь-які розмови про спробу пом'якшити санкції виглядають просто цинічно», – написала Ірина Геращенко.

«Попереднє громадське голосування з відбору кандидатів для участі у місцевих виборах», як його називають самі сепаратистські угруповання, тривало на територіях під контролем бойовиків «ДНР» та «ЛНР» 2 жовтня. Українська сторона застерігала ці угруповання від імітації виборчого процесу, наголошуючи, що будь-які вибори чи підготовчі заходи до них на непідконтрольних територіях, проведені не відповідно до Мінських домовленостей, є незаконними і такими, які українська сторона ніколи не визнає.

У самих угрупованнях «ДНР» та «ЛНР» заявляють, що проведенням «праймеріз» «продемонстрували світовій спільноті потенціал реалізації у регіоні демократичних електоральних механізмів».

XS
SM
MD
LG