Доступність посилання

ТОП новини

Арешт Сущенка: відволікальний маневр Кремля чи шпигунське шоу? (Огляд преси)


Попри зусилля світової спільноти щодо звільнення політичних в’язнів Кремля, y списку російських бранців з’явилося ще одне українське прізвище – журналіста «Укрінформу» Романа Сущенка. Газета «Україна молода» називає дії Кремля спланованою провокацією і в публікації «Призначений полiтв’язнем» наводить аргументи.

Газета «Сегодня» нагадує, що зараз в тюрмах Росії відбувають термін кілька десятків українців, і Сущенко може стати «новою Савченко». Експерт видання зазначає, що коли російська влада ставить собі за мету влаштувати показове шпигунське шоу для внутрішньої пропаганди, то Сущенко в СІЗО надовго. Якщо ж це звичайна демонстрація м'язів перед Україною – то незабаром під якимось приводом його можуть відправити додому. Про це «Сегодня» пише в матеріалі «Відволікаючий маневр чи шпигунське шоу?».

Перемир’я з окупантами та їхніми найманцями нагадують журналістам «Газети по-українськи» матрьошку. Національну іграшку, побудовану на брехні. Яскраву, але порожню всередині. Скільки всередині вересневої матрьошки сховано попередніх перемир’їв і «режимів тиші», журналістам важко пригадати. Бо всі виявилися брехнею. Хто і чому вирішив, що нинішнє перемир’я буде чимось іншим? – запитує видання. Адже Кремль знову ні за що не відповідатиме, бо «не є стороною конфлікту». Докладніше «Газета по-українськи» пише в статті «Дебальцеве ворог брав також у «режимі тиші».

В Україні проходять випробування першого українського наземного бойового робота «Фантом». Газета «Сегодня» розібралася, що він із себе представляє і коли армія поповниться технічними новинками. Заголовок публікації – «Термінатор» на фронт».

«Обіцянкам про безвізовий режим не можна вірити» – у публікації під таким заголовком «Газета по-українськи» зазначає, що не варто очікувати швидкого рішення про безвізовий режим. Бо є обов’язкова процедура проходження питання у Євросоюзі, через яку не перестрибнеш. І є політичні ризики. Тому не так суттєво, буде безвізовий режим через два, три місяці чи пізніше. Важливо не поширювати в суспільстві невиправданих очікувань, які не справджуються. І не допустити, щоб скасування віз було відтерміновано з вини України, наголошує газета.

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG