Доступність посилання

ТОП новини

Держпродспоживслужба: через отруєння неякісним алкоголем в Україні загинули 53 людини


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Державна служба з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів заявляє, що в Україні внаслідок отруєння сурогатним алкоголем станом на 7 жовтня загинули 53 людини.

Як повідомляє прес-служба відомства, всього отруїлися 106 людей у Харківській, Донецькій, Житомирській, Луганській і Миколаївській областях.

За даними судово-медичної експертизи, у частини померлих виявили метиловий спирт.

Як повідомляють у відомстві, в Донецькій, Луганській, Житомирській та Миколаївській областях нових випадків отруєнь неякісним алкоголем не було, натомість на Харківщині кількість постраждалих збільшилася – 87 людей отруїлися, 40 людей померли.

Правоохоронці Харківщини порушили справу за статтею «незаконне виготовлення товарів із недоброякісної сировини, що призвело до отруєння людей або інших тяжких наслідків», а на Миколаївщині і Донеччині – за статтею «умисне вбивство» Кримінального кодексу України.

29 вересня у прокуратурі повідомили про затримання на Харківщині 7 підозрюваних у виробництві й реалізації сурогатного алкоголю, від якого загинули люди. За даними прокурора Харківської області Юрія Данильченка, силовики затримали організатора виробництва сурогатного алкоголю, трьох пособників та ще трьох господарів магазинів, які реалізовували цю продукцію.

30 вересня Краматорський міський суд 30 вересня обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для двох людей, яких підозрюють у причетності до отруєння сурогатами алкоголю у місті Лимані на Донеччині. Також 30 вересня у Харкові суд заарештував 27-річного харків’янина, який підозрюється у виробництві сурогатного алкоголю.

XS
SM
MD
LG