Доступність посилання

ТОП новини

ЗМІ Росії поширили дезінформацію: нібито Міноборони України запрошує на службу бойовиків «ДНР» і «ЛНР»


Деякі російські ЗМІ повідомили, буцімто Міноборони України запрошує на службу бойовиків «ЛНР» і «ДНР». Насправді, йдеться не про службу, а про зменшення або звільнення від покарання бойовиків, які переженуть на сторону України одиницю ворожої техніки. Детальніше про це писав речник Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко.

Видання «Украина.ру» опублікувало матеріал із маніпуляційним заголовком, буцімто спікер Міноборони України з питань АТО Андрій Лисенко запрошує бойовиків із угруповань «ДНР» і «ЛНР» поповнити ряди ЗСУ, про що повідомив сайт StopFake.org.

Насправді, запропонована Лисенком ідея «Зароби, зберігши життя», має інший смисл. Як повідомив Лисенко на своїй сторінці у Facebook, «бойовик, що «перегнав на нашу сторону одиницю ворожої техніки» (танк, БМП, БТР, САУ), у суді має право на зменшення або звільнення від покарання та отримує грошову винагороду, як наші бійці за знешкоджену ворожу техніку». Про буцімто запрошення на службу бойовиків угруповань «ДНР» і «ЛНР» не йшлося, зазначає сайт StopFake.org.

«Таким чином, бойовик зберігає собі життя, отримує пристойні гроші на життя та зберігає життя нашим хлопцям, яких могли б з цієї техніки ушкодити, позбавляє ворога одиниці техніки та одного фахівця, до складу ЗСУ зараховується майже безкоштовна одиниця справної техніки. Шість – в одному!» – перераховує плюси програми для української сторони Андрій Лисенко.

За словами Лисенка, це дозволить прискорити завершення конфлікту і заощадить значні кошти. Також, спікер Міноборони з питань АТО нагадав про вже введену СБУ програму «На тебе чекають вдома». За її умовами, бойовики, які одумалися і не мають тяжких злочинів за спиною, можуть бути виправдані через суд і повернуться до своєї сім’ї.

Дезінформцію також поширили інформбюро «Вести.ДНР» і «Росбалт».

XS
SM
MD
LG