Доступність посилання

ТОП новини

Сайт WikiLeaks опублікував листування голови передвиборчої кампанії Клінтон


Сайт WikiLeaks 7 жовтня опублікував кілька тисяч електронних листів голови передвиборчого штабу кандидата в президенти США від демократів Гілларі Клінтон Джона Подести. Це зокрема витяги з платних виступів Клінтон перед фінансистами і різним групами, що представляють ділові кола Сполучених Штатів в роки, що передували її президентській кампанії.

З таємного листування випливає, що Гілларі Клінтон в своїх виступах висловлювалася за «відкриту торгівлю і відкриті кордони». Так, виступаючи в одному з бразильських банків в 2013 році, Клінтон говорила про те, що мріє про створення в Західній півкулі єдиного вільного ринку з відкритими кордонами.

Крім того, Клінтон заявляла, що саме керівництво фінансових компаній якнайкраще знає як потрібно реформувати американську фінансову індустрію. На одному із заходів, організованих інвестиційним банком Goldman Sachs, Клінтон заявляла, що кандидатам в президенти від обох партій потрібна фінансова підтримка від Уолл-стріт для ведення кампаній.

«Ми не збираємося підтверджувати справжність вкрадених документів, оприлюднених Wikileaks і його засновником Джуліаном Ассанжем, який не приховує свого бажання зашкодити Гілларі Клінтон», – прокоментував витік інформації прес-секретар Гілларі Клінтон Глен Кеплін.

«Я не в захваті від зламу росіян у їх прагненні перевести вибори в бік Дональда Трампа. Немає часу з'ясувати, які документи є реальними, а які – підробними», – заявив тим часом сам Подеста.

Клінтон відмовлялася оприлюднити стенограми виступів попри численні вимоги її опонентів. Її прихильники підозрюють, що витік було організовано російськими хакерами, які, як вважається, діють в інтересах Дональда Трампа.

7 жовтня США вперше публічно звинуватили Росію в організації низки кібератак на американські політичні організації, а також колишніх і нинішніх чиновників. В офісі директора Національної розвідки США та Міністерстві національної безпеки висловили впевненість, що російська влада керувала розсекречення електронних переписок, зокрема і Національного комітету Демократичної партії.

XS
SM
MD
LG