Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони Росії підтвердило переміщення ракетних комплексів в Калінінградську область


фото ілюстративне
фото ілюстративне

Міністерство оборони Росії підтвердило переміщення оперативно-тактичних ракетних комплексів «Іскандер-М» в Калінінградську область Росії, прикордонну з Литвою і Польщею територію. Як заявив офіційний представник Міністерства оборони Росії Ігор Конашенков, розгортання є частиною звичайних навчань по всій Росії за участі тактичних ракет «Іскандер-М» дальністю близько 500 кілометрів.

У п’ятницю агенція Reuters з посиланням на джерела в американській розвідці повідомила, що Росія перемістила ракетні комплекси «Іскандер-М» в Калінінградську область. Такі дані поширювала раніше і британська газета The Guardian з посиланням на естонські джерела.

Два роки тому Росія вже переміщувала в Калінінградську область оперативно-тактичні ракетні комплекси «Іскандер», як заявили в Міноборони країни, для участі у військових навчаннях.

Росія неодноразово погрожувала розмістити системи ПРО в Калінінграді, безпосередньо «на порозі» ЄС і країн військового альянсу НАТО.

Напруженість у відносинах між Росією, Сполученими Штатами та іншими західними державами посилилась протягом останніх двох тижнів з моменту розвалу переговорів про припинення вогню в Сирії.

XS
SM
MD
LG