Доступність посилання

ТОП новини

Польща стурбована російськими ракетами «Іскандер» на своїх кордонах – міністр оборони Мацеревич


Міністр національної оборони Польщі Антоні Мацеревич
Міністр національної оборони Польщі Антоні Мацеревич

Міністерство національної оборони Польщі стурбоване повідомленнями про перенесення ракет «Іскандер» до російського ексклаву посеред держав Євросоюзу – Калінінградської області. Про це заявив польський міністр Антоні Мацеревич, повідомляє 8 жовтня Польське радіо.

«Останні дії Російської Федерації викликають велику стурбованість, і ми беремо до уваги усі повідомлення, серед них і ті, що вказують на можливу присутність ракет «Іскандер» і то навіть можливо, в якійсь спеціальній конфігурації на території Калінінградської області», – наголосив Мацеревич.

Ракети «Іскандер-М» мають радіус дії від 50 до 700 кілометрів, тобто з Калінінградської області вони можуть досягти цілей як у Варшаві, так і в Берліні. Експерти не виключають, що такі ракети можуть переносити ядерні боєголовки.

Міністерство оборони Росії 8 жовтня підтвердило переміщення оперативно-тактичних ракетних комплексів «Іскандер-М» у Калінінградську область Росії.

Росія неодноразово погрожувала розмістити системи ПРО в Калінінграді, безпосередньо «на порозі» ЄС і країн військового альянсу НАТО.

Напруженість у відносинах між Росією, Сполученими Штатами та іншими західними державами посилилась протягом останніх двох тижнів з моменту розвалу переговорів про припинення вогню в Сирії.

XS
SM
MD
LG