Доступність посилання

ТОП новини

Трамп вибачився за образливі висловлювання щодо жінок


Дональд Трамп
Дональд Трамп

Кандидат в президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп офіційно вибачився через публікацію відео 11-річної давності, у якому він допускає образливі висловлювання щодо жінок. За словами Трампа, йому дійсно належать ці висловлювання, за які нині він шкодує.

«Будь-хто, хто знає мене, розуміє, що ці слова мене не відображають… Це була чоловіча приватна розмова. Прошу вибачення перед тими, хто відчув себе ображеними», – заявив Трамп.

​Водночас він додав, що лише говорив грубо про жінок, тоді як чоловік кандидата в президенти США Білл Клінтон «чинив над ними насильство», а його дружина Гілларі «потім їх залякувала».

У п’ятницю, 7 жовтня, коментуючи публікацію відеоролика, Трамп також згадав екс-президента, кажучи, що Білл Клінтон говорив йому куди гірше про жінок, коли вони грали в гольф.

Сама ж Гілларі Клінтон, яка сподівається стати першою жінкою-президентом в історії США, назвала ці висловлювання «жахливими».

«Ми не можемо допустити, щоб ця людина стала президентом», – сказала Гілларі Клінтон.

Дехто з середовища однопартійців Трампа теж засудив його висловлювання на адресу жінок, означивши їх як «огидні» та «неприйнятні».

Спікер Палати представників Пол Раян відкликав раніше надіслане Трампу запрошення на щорічний осінній фестиваль республіканців в його рідному штаті Вісконсін. Лідер республіканської більшості в Cенаті Мітч Макконнелл закликав Трампа вибачитися перед усіма жінками, а сенатор від штату Аризона Джон Маккейн назвав висловлювання кандидата образливими і заявив, що вони не мають ніякого виправдання.

Приводом для вибачень мільярдера-республіканця став запис його розмови з телеведучим Біллі Бушем в 2005 році. Відео опублікувала газета The Washington Post.

Розмова відбувалася в автобусі. Трамп на відео розповідає ведучому про те, що він безуспішно намагався спокусити заміжню жінку. При цьому Трамп вдається до нецензурної лексики, описуючи жінку і спроби її звабити. Потім розмова йде про одну з акторок і Трамп вихваляється, що може залицятися до будь-якої жінки.

Відеозапис за участі Дональда Трампа з висловлюваннями про жінок з'явився за два дні до других дебатів з Гілларі Клінтон, в ході яких йому необхідно здобути кращий, ніж під час попередньої телезустрічі, результат.

На ставленні Трампа до жінок його критики активно акцентують увагу упродовж всієї передвиборчої кампанії. 70% американок негативно ставляться до республіканського кандидата в президенти, що може відчутно позначитися на підсумках президентських виборів 8 листопада.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG