Доступність посилання

ТОП новини

У Мін’юсті заявляють про необхідність проведення наради щодо суперечностей у е-деклараціях


Павло Петренко
Павло Петренко

Міністр юстиції України Павло Петренко заявляє про необхідність проведення наради щодо можливості притягнення до відповідальності на підставі вже поданих електронних декларацій.

«Є пропозиція провести нараду спільно з представниками Національного антикорупційного бюро, Генеральної прокуратури. Ми як міністерство готові взяти участь в цій нараді, щоб зняти всі можливі спекуляції щодо того, що ця декларація, яка зараз заповнюється, не буде підставою для притягнення до відповідальності», – сказав міністр на засіданні Кабміну, додавши, що НАЗК також має взяти участь у цій нараді.

Він зазначив, що занепокоєння викликає ймовірність того, що декларації, які зараз заповнюються на сайті Національного агентства з питань запобігання корупції за наявною формою, не зможуть використовуватися НАБУ під час розслідувань.

«Потрібно проаналізувати ситуацію… Якщо треба робити якісь технічні чи юридичні поправки, це треба терміново робити. Нагадаю, строк подачі декларацій закінчується цього місяця», – додав міністр.

Минулого тижня Національне антикорупційне бюро України закликало Національне агентство з питань запобігання корупції усунути розбіжності між фактичною формою електронної декларації та затвердженою НАЗК у червні 2016 року. Інакше, заявили в НАБУ, воно матиме «сумнівні перспективи притягнення до відповідальності потенційних корупціонерів.

Національне агентство з питань запобігання корупції запустило систему електронного декларування після деяких зволікань і суперечностей 1 вересня.

Перша спроба запуску, запланована на 15 серпня, зірвалася через відсутність атестата відповідності комплексної системи захисту інформації Єдиного державного реєстру декларацій, який не було надано через невідповідність системи вимогам безпеки інформації. Тоді заявили, що електронне декларування запустили, але лише «в тестовому режимі». Відтак систему довелося терміново переробляти, щоб вкластися в новий і вже остаточний термін повноцінного запуску 1 вересня.

XS
SM
MD
LG