Доступність посилання

ТОП новини

Волонтери з української діаспори США допомагають нужденним в Україні


Люди у черзі на одному з контрольно-перепускних пунктів на сході України, архівне фото
Люди у черзі на одному з контрольно-перепускних пунктів на сході України, архівне фото

Щотижня десятки коробок із допомогою для України йдуть із американського Лос-Анджелеса. У цьому місті представники української діаспори організували кілька пунктів збору допомоги: речі першої необхідності, теплий одяг, харчі – збирають усе, що може згодитися тим, хто потерпів від бойових дій на сході України.

Маленький Олесь приніс свої іграшки на відправку до України.

Якщо у цьому світі стане бодай на одну щасливу дитину більше, то воно того варте
Ольга Андруська

«Якщо у цьому світі стане бодай на одну щасливу дитину більше, то воно того варте. Їх життя і нині нелегке», – каже Ольга Андруська.

Волонтерка Ганна опікується тоннами гуманітарних вантажів. Для тих, хто залишився у зоні конфлікту на сході України, місцеві жителі приносять усе – від ліків до одягу і засобів особистої гігієни.

«Малеча, яка залишилася у дитбудинках, часто не має, що одягти чи поїсти, у них немає засобів особистої гігієни. Ці діти позбавлені усього, що ми маємо в цій країні», – говорить волонтерка Ганна Микула.

Гуманітарну допомогу з Каліфорнії відправляють морем. Відправка однієї 20-кілограмової коробки коштує сотню доларів. В Україні її отримають місцеві добровольці. Далі, попри страх і ризик, відвозять до зони конфлікту.

В іншому каліфорнійському центрі зі збору допомоги волонтери підписують пакети із новорічними подарунками для української малечі.

«Ми збираємо різні подарунки для маленьких дітей, в яких немає мам і тат. Якщо у них немає батьків, то їм ніхто не купить те, що вони хочуть», – кажуть юні волонтерки.

Марія збирає допомогу для нужденних у соціальних мережах. Разом зі своєю родиною вона навіть літала до України, щоби познайомитися з місцевими волонтерами. Там відвідала притулки для дітей та онкоцентр. Та поїздка багато чого змінила в її родині.

Мені це дуже допомогло зрозуміти, що мені треба цінувати у житті і що я маю такого, чого в інших немає
Лука Гринєв

«Мені це дуже допомогло зрозуміти, що мені треба цінувати у житті і що я маю такого, чого в інших немає», – розповідає волонтер Лука Гринєв.

Окрім допомоги дітям, Марія також збирає речі і в будинки для людей похилого віку. Стареньким, каже, нікуди тікати.

«Сумно, що вони почали своє життя війною і нею ж його закінчують», – зазначає Марія.

Те, що охочих допомогти буде настільки багато, не очікував ніхто. І ті, кому нікуди тікати, на неї розраховують.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG