Доступність посилання

ТОП новини

68 дітей загинули за час конфлікту на Донбасі – Мінсоцполітики


68 дітей загинули, 158 були поранені за два роки збройного конфлікту на сході України, повідомляє прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб з посиланням на дані Міністерства соціальної політики.

«Майже 12 тисяч дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, перебувають на непідконтрольних українському уряду територіях, або вивезені до Росії і їхня доля не відома. 25 тисяч дітей проживають у населених пунктах вздовж лінії зіткнення, тому залишаються в небезпеці. За останні два роки внаслідок російської агресії загинули 68 дітей, 158 отримали поранення. За даними Дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ, опублікованими в лютому 2016 року, 28 дітей померли чи отримали поранення в результаті підриву мін чи інших вибухових пристроїв», – йдеться в повідомленні.

У міністерстві додали, що, за оцінками ЮНІСЕФ, конфлікт на сході України так чи інакше вплинув на життя понад півмільйона дітей в Україні. «У результаті такого впливу, кожна третя дитина, або 200 тисяч дітей, потребують щонайменше психологічної допомоги. Окрім загрози життю дітей, констатує Дитячий фонд, зростає загроза здоров’ю: виникають проблеми з отриманням медичної допомоги і забезпеченням медикаментів, а також є ускладнення зі здобуттям освіти – в східному регіоні зруйнована кожна п’ята школа», – йдеться в повідомленні.

Збройний конфлікт на сході України почався навесні 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати російські «добровольці». За даними ООН, за час конфлікту загинули близько 10 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG