Доступність посилання

ТОП новини

Київ піде на політичні кроки Мінських угод лише після прогресу в питаннях безпеки – Порошенко


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко наголошує, що політичному врегулюванню конфлікту на Донбасі має передувати прогрес у питанні безпеки.

«У «нормандському форматі» і в рамках Мінського процесу наші дипломати тримають переговорну позицію, відповідно до якої, крокам із політичного врегулювання має передувати абсолютно необхідний, очевидний і безперечний процес у питаннях безпеки», – сказав Порошенко під час урочистих заходів із нагоди Дня захисника України 14 жовтня в центрі Києва.

11 жовтня президент Франції Франсуа Олланд на засіданні ПАРЄ сказав, що місцеві вибори на окупованій частині Донбасу мають відбутися раніше, ніж повернення Києву контролю за українсько-російським кордоном, яке, за його словами, є завершенням мирного процесу. Таким чином він повторив те, що визначено мінськими домовленостями: повернення Україні контролю за кордоном може початися тільки наступного дня після місцевих виборів, а завершитися лише після повного врегулювання і за умови конституційних змін.

У відповідь перший заступник голови Верховної Ради України, член української делегації в ПАРЄ Ірина Геращенко заявила, що Київ наполягає на гарантуванні безпеки на сході України, звільненні заручників і контролі спостерігачів ОБСЄ за кордоном із Росією до проведення виборів на Донбасі.

Попри домовленість про перемир’я і угоду про розведення сторін у трьох пунктах на лінії зіткнення, на сході України тривають обстріли, в яких сторони звинувачують одна одну.

XS
SM
MD
LG