Доступність посилання

ТОП новини

На що йдуть гроші фонду доньки Путіна?


Катерина Тихонова
Катерина Тихонова

Фонд «Иннопрактика», який очолює Катерина Тихонова, котру вважають дочкою президента Росії Володимира Путіна, в 2015-2016 роках виграв відразу кілька держконтрактів на загальну суму в 877 мільйони рублів. Гроші фонду, зокрема, виділили державні енергетичні компанії «Роснефть», «Росатом» і «Транснефть». На що ж були витрачені ці гроші? Цій темі присвячене нове дослідження російського Фонду боротьби з корупцією (ФБК) Олексія Навального.

Немає сумнівів, що у дочки Володимира Путіна є великі політичні амбіції
Олексій Навальний

«Особисто у мене немає сумнівів, що у дочки Володимира Путіна є великі політичні амбіції», – заявив Олексій Навальний в інтерв’ю «Настоящее время». Опозиційний політик і засновник Фонду боротьби з корупцією стверджує, що голова фонду «Иннопрактика» Катерина Тихонова є дочкою Володимира Путіна. Фонд «Иннопрактика», який, згідно з офіційними даними, підтримує науку, отримав 877 мільйонів рублів за рахунок держконтрактів і цільових внесків за 2015 і 2016 роки. На що ж пішли ці гігантські суми, вирішив з’ясувати Фонд боротьби з корупцією.

Олексій Навальний
Олексій Навальний

Ми звернулися і до самого Путіна, і до його дочки, якщо фондом керує дочка президента, то він повинен досить прозоро вести свої справи
Олексій Навальний

«Ми звернулися, в тому числі, публічно і до самого Володимира Путіна, і до його дочки, і до «Иннопрактики», тому що ми вважаємо, що, все-таки, якщо фондом керує дочка президента, то він повинен досить прозоро вести свої справи, і всі громадяни Росії повинні знати, хто ті люди, які вносять цільові пожертви в цей фонд, де ж результати цих наукових робіт», – наголосив Навальний в ефірі телеканалу «Настоящее время».

Брат за брата, батько за доньку

Попередні розслідування Олексія Навального стосувалися чиновників із вищих ешелонів російської влади. Але вперше розслідування ФБК стосується безпосередньо Путіна і його найближчих родичів. Відомо, що Володимир Путін людина злопам’ятна і мстива. Політолог Дмитро Орєшкін каже, що в цьому сенсі Навальний демонструє безстрашність.

Навальний веде правильну політику
Дмитро Орєшкін

«Навальний веде правильну політику, він не боязкий, і він підвищує ставки. Він дає зрозуміти, що з ним доведеться рахуватися.

Не кожен ризикне замахнутися на людину, яка в очах громадської думки є дочкою Володимира Путіна
Дмитро Орєшкін

Думаю, що 9 із 10 на його місці емігрували б або сховалися під лавку, далеко не кожен ризикне замахнутися на людину, яка в очах громадської думки є дочкою Володимира Путіна. Тому що Путін за своїх карає дуже жорстоко. В даному випадку Навальний сильно підставляється, але у нього, мабуть, немає виходу, тому що «корпорація» взяла у нього в заручники брата, і якщо він злякається, то це буде подвійною зрадою стосовно брата», – вважає політолог.

Раніше, відповідаючи на запитання про те, чи є Катерина Тихонова його дочкою, Володимир Путін не підтверджував, але й не спростовував цю інформацію, посилаючись на «міркування безпеки».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG