Доступність посилання

ТОП новини

Хто гарантує безбідне життя Олегу Ляшку? (Огляд преси)


Лідер Радикальної партії Олег Ляшко (праворуч) під час засідання Верховної Ради України (ілюстраційне фото)
Лідер Радикальної партії Олег Ляшко (праворуч) під час засідання Верховної Ради України (ілюстраційне фото)

Про те, як насправді живе захисник бідних парламентарій Олег Ляшко, розповідає тижневик «Новое время». Видання зазначає, що улюблений піар-хід лідера Радикальної партії – поява на Печерських пагорбах в компанії великої рогатої худоби і з вилами в руках. При цьому у вільний від корів і захисту народу час радикал веде життя успішного сибарита. Зокрема, по країні і світу він нерідко переміщується приватними літаками.Так, влітку 2014-го Ляшко злітав чартером у Рівненську область, що, за підрахунками експертів, обійшлося радикалу в 18 тисяч доларів. Тижневиик пише, що розкішний спосіб життя борця за права бідних верств населення не дивує опонентів Ляшка. Адже в парламенті радикалів раз у раз ловлять на лобізмі інтересів великого бізнесу. Однак, незважаючи на всі скандали і відвертий фарс у вчинках, Ляшко нарощує електоральну базу, констатує тижневик. А все тому, пояснює експерт видання політолог Тарас Березовець, що орієнтується радикал на соціологію: дивиться насамперед на потреби людей і на те, що українці в кожен конкретний момент підтримують. «У нього немає стратегічних планів. Він геній кон'юнктури», – пояснює феномен людини з вилами політолог. Якщо його відрізати від медіа, якщо у нього не буде друзів-олігархів, то він швидко «здується», наголошує «Новое время» у публікації «У тихому болоті».

«Український тиждень» стверджує, що половина українців працездатного віку не платять податків та відрахувань, однак і далі претендують на фінансовані співгромадянами послуги та соціальні виплати. Про наслідки йдеться в статті «Соціальна шизофренія».

Вбивство одного з ватажків бойовиків на прізвисько «Моторола» стало шоком для бойовиків, хоча, як переконує «Український тиждень», для тих, хто уважно стежив за процесами на окупованому Донбасі, ця смерть абсолютно не була несподіванкою. Адже вона цілком укладається в логічний ланцюжок подій, які там відбуваються протягом останніх двох років. Коли Росія взяла курс на політичне вирішення конфлікту, польові ватажки бойовиків, яких використали на перших етапах війни, стали не потрібні. Зачищати їх почали ще з кінця 2014 року. Когось, як-от Ігоря Безлера або Ігоря Гіркіна (Стрєлкова), просто тихо відкликали до Росії, когось ліквідували. Тому дивує не сам факт, що «Моторолу» вбили, а те, що це сталося тільки тепер, наприкінці 2016-го. Мертвий «Моторола» став потрібніший ідеологам «ДНР», аніж живий. Більше про те, чому Росія поспішає покласти край отаманщині в угрупуваннях «ДНР» і «ЛНР» «Український тиждень» розповідає в матеріалі «Відпрацьований матеріал».

Не забезпечивши реформі правоохоронної системи належного старту, її прагнуть повернути до фінішу, переконує «Дзеркало тижня». Особливо, на думку дописувача, чітко це простежується на прикладі нових антикорупційних органів, прокуратури та Державного бюро розслідувань. Докладніше про те, як у боротьбі за владу високопосадовці контролюють боротьбу з корупцією, йдеться в статті «Правоохоронна реформа на фінішному старті».

«Дзеркало тижня» стверджує, що рецепт економії енерговитрат простий: потрібно налагодити облік, мотивувати споживача та мінімізувати втрати. Головне, щоб усі три пункти виконувались одночасно, а реалізація не розтягнулася на довгі роки. Поки, як переконує тижневик, належним чином не виконується жоден з цих пунктів. Не допомагає ані взятий урядом курс на енергоефективність, ані очолювана Мінрегіоном боротьба з енерговтратами, ані держпрограма «теплих кредитів». Кісткою в горлі реформи стоїть система субсидій, яка стимулює не скорочення, а навпаки, нарощування споживання. Докладніше «Дзеркало тижня» розповідає в статті «Спалювальний сезон».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG