Доступність посилання

ТОП новини

Поліція: дружина «Мотороли» має викрадений український паспорт


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Керівник поліції Донецької області В’ячеслав Аброськін заявляє, що дружина одного з ватажків угруповання «ДНР» Арсена Павлова на прізвисько «Моторола» має викрадений паспорт громадянина України. Про це Аброськін написав на своїй сторінці в Facebook.

«Встановлено, що бланк паспорту із зазначеною серією та номером значиться викраденим за часів окупації Слов’янська незаконними збройними формуваннями. Так, 6 травня 2014 року у Слов’янському відділі ГУДМС України в Донецькій області четверо озброєних членів НЗФ «ДНР» під загрозою застосування зброї примусили начальника відділу видати чисті бланки паспортів в кількості 160 штук. Ось один із вкрадених бланків і «знайшовся», в якому намалювали те, що захотіли», – написав він.

Аброськін додав, що факт викрадення та використання підроблених документів зареєстрований, проводиться перевірка поліцією Донеччини.

Раніше в мережі інтернет з’явились фотографії паспорту громадянки України, нібито виданого 11 лютого 2014 року на ім’я Павлової Олени Олександрівни – дружини бойовика угруповання «ДНР» «Мотороли».

«Моторола» загинув 16 жовтня під час вибуху, який стався в ліфті його будинку. Лідер угруповання «ДНР» Олександр Захарченко заявив, що до вбивства «Мотороли» причетний Київ. У Службі безпеки України натомість заявили, що вбивство «Мотороли» вигідне російському керівництву.

Громадянин Росії Арсен Павлов приїхав на Донбас у 2014 році і очолив там незаконне збройне формування – батальйон «Спарта», яке воює у складі угруповання «ДНР». Павлов неодноразово хизувався знущаннями із захоплених у бойових діях українських військових і казав, що «розстріляв 15 полонених» військових ЗСУ.

Конфлікт на сході України почався навесні 2014 року після російської анексії Криму. Україна і країни Заходу звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати російські «добровольці».

XS
SM
MD
LG