Доступність посилання

ТОП новини

Приїзд Савченко до Москви виглядає дивним – Фейгін


Адвокат Марк Фейгін
Адвокат Марк Фейгін

Російський адвокат Марк Фейгін вважає дивним приїзд до Москви своєї колишньої півзахисної, депутата Верховної Ради України Надії Савченко.

«Враховуючи, що Надію Савченко засудили в Російській Федерації, серед іншого, і за незаконний перетин кордону, виглядає це дивно. Дуже...» – написав Фейгін у мережі мікроблогів Twitter.

Савченко зранку 26 жовтня прибула до Москви, де у Верховному суді Росії відбудеться слухання апеляції на вирок українцям Миколі Карпюку і Станіславу Клиху.

«По собі знаю як важливо коли в залі «суду», де ти сидиш у клітці, присутні українці. Коли є кому вигукнути «Слава Україні!» і почути у відповідь «Героям слава!» І тоді розумієш, що тебе не кинули свої, і боротьба продовжується, і з’являються сили», – написала Савченко у Facebook.

Адвокат Ілля Новіков раніше цього місяця заявив, що Станіслав Клих перебуває у поганому стані, мало себе контролює. Про загрозливий психічний стан в’язня також заявляли російська правозахисниця Зоя Свєтова та інші джерела.

У травні 2016 року Станіслав Клих і Микола Карпюк були засуджені Верховним судом Чечні на 20 і 22,5 року ув’язнення відповідно. Українці не визнають провини, заявляють, що ніколи не були в Чечні, були захоплені російськими силовиками незаконно і зазнали тортур під час слідства.

У серпні у Міністерстві юстиції України заявили про направлення Москві повторного запиту про екстрадицію ув’язнених Клиха і Карпюка.

XS
SM
MD
LG