Доступність посилання

ТОП новини

НАБУ: розслідування щодо Переломи й Щурікова завершили


У Національному антикорупційному бюро України заявляють про завершення досудового розслідування щодо Сергія Переломи й Миколи Щурікова.

Як повідомляє прес-служба бюро, їм надали доступ до матеріалів слідства для ознайомлення, після його завершення буде складено та скеровано до суду обвинувальний акт.

Розслідування щодо Переломи і Щурікова розпочали у грудні 2015 року.
Першого заступника голови правління компанії «Нафтогаз України» Сергія Перелому й першого заступника голови правління ОПЗ Миколу Щурікова підозрюють у розтраті коштів державного підприємства «Одеський припортовий завод» у період із травня по грудень 2015 року.

За версією слідства, підозрювані організували схему з виведення коштів шляхом закупівлі за завищеними цінами природного газу для потреб заводу, чим завдали державі збитків на понад 205 мільйонів гривень, додають у НАБУ.

14 липня у Національному антикорупційному бюро повідомили про затримання першого заступника голови правління НАК «Нафтогаз України», голови наглядової ради ОПЗ Сергія Переломи та першого заступника цього підприємства Миколи Щурікова. Затримані свою провину заперечують.

17 липня Солом’янський райсуд Києва обрав запобіжний захід Переломі у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у 80 мільйонів гривень. У вересні Апеляційний суд Києва змінив Переломі з утримання під вартою на цілодобовий домашній арешт терміном до 9 вересня 2016 року, потім суд змінив запобіжних захід на домашній арешт у нічний час.

У жовтні перший заступник голови правління компанії «Нафтогаз України» Сергій Перелома повернувся до виконання своїх службових обов’язків у компанії з 15 вересня.

Одеський припортовий завод є одним із найбільших підприємств хімічної галузі як в Україні, так і в Європі. Кількість працівників перевищує 4 тисячі осіб. Він спеціалізується на виробництві та реалізації хімічної продукції – аміаку та карбаміду, також перевантажує на експорт продукцію інших підприємств України та Росії.

XS
SM
MD
LG