Доступність посилання

ТОП новини

Україна підраховує екологічну шкоду, завдану на Донбасі бойовиками і Росією – Семерак


Остап Семерак
Остап Семерак

Україна підраховує екологічну шкоду, завдану на Донбасі й у Криму бойовиками і Росією. Про це в ефірі програми Радіо Свобода «Деталі» повідомив міністр екології і природних ресурсів України Остап Семерак.

Він не виключив, що зібрана інформація може бути підставою для позову проти Росії до міжнародних судових інстанцій.

«Я дав доручення нашим підрозділам для того, щоб вони оцінили й обрахували у фінансових одиницях шкоду, завдану екології, навколишньому середовищу окремо у Криму й окремо на Донбасі», – зазначив Семерак.

«Цю роботу непросто зробити. По-перше, немає доступу до цих територій, по-друге, реальних методології, як правильно зробити цю оцінку. Ми консультуємося з нашими колегами з Міністерства юстиції та Міністерства закордонних справ, з нашими колегами з міжнародних організацій», – зазначив міністр екології.

«Цю роботу ми й далі будемо робити. Ті цифри, які я вже бачу сьогодні, ті об’єкти, які ми досліджуємо на підставі супутникових знімків, на підставі свідчень, на підставі бухгалтерської інформації, – це навіть не десятки мільярдів, а сотні мільярдів гривень», – додав Остап Семерак.

Україна вже подала і ще готує низку позовів проти Росії, пов’язаних зі шкодою, завданою цією країною внаслідок анексії Криму й підтримки бойовиків на сході України. Зокрема, у вересні 2016 року Україна ініціювала арбітражне провадження проти Росії через порушення нею Конвенції ООН з морського права.

XS
SM
MD
LG