Доступність посилання

ТОП новини

Україні потрібне шоу з російськими полоненими (огляд преси)


«Газета по-українськи» коментує рішення російського суду залишити Миколу Карпюка і Станіслава Клиха за гратами в Росії. Експерт видання політолог Олександр Палій вважає, що українських бранців можна лише обміняти, як Надію Савченко. Якщо українські військові захоплять на Донбасі російського генерала, то обміняти їх можна за два дні. На тих росіян, що вже заарештовані на Донбасі – буде важко. Експерт вважає, що Україні теж треба влаштовувати шоу з російськими бойовиками. Судити їх публічно, запрошувати міжнародну пресу. От як у Москві із Савченко роздули бульку, так і Києву треба робити з їхніми. Щоб пришвидшити визволення українських політв’язнів із російського полону, наголошує газета.

Газета «День» стверджує, що сьогодні парламентаризм в Україні деградує. Нині, як переконує видання, Верховна Рада фактично є не дискусійним майданчиком, де виробляються закони, а органом, який штампує рішення, ухвалені заздалегідь у кабінетах Адміністрації президента. Докладніше про те, чому Верховна Рада так і не змогла набути суб’єктного, самостійного характеру, газета розповідає в матеріалі «Про «політичну біржу».

Якщо оцінювати нинішнє скликання Верховної Ради щодо продуктивності роботи в соціально-економічному напрямку, то навіть двійка буде занадто гарною оцінкою, переконує газета «Сегодня». Жодного закону, спрямованого на поліпшення інвестиційного клімату в країні або на посилення соціальних гарантій для людей, парламент не ініціював. Якщо щось і ухвалювалося, то тільки з подачі уряду. До позитиву саме Верховній Раді можна зарахувати хіба що альтернативну податкову реформу. І хоча вона не без вад, але все ж таки позитивно позначилася на бізнес-кліматі України, переконує газета.

Протягом дев’яти місяців до держбюджету надійшло 72,9 мільйона гривень від приватизації. Це на 42,5% менше, ніж за такий період торік, інформує «Газета по-українськи». У вересні Фонд держмайна виставив на продаж три пакети акцій підприємств на 121 мільйон гривень. Не реалізували жодного. Зараз у списку 320 підприємств. Він розширюватиметься. Найбільшим об’єктом приватизації мав стати Одеський припортовий завод.

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG