Доступність посилання

ТОП новини

Нідерланди: Рютте закликає опозицію підтримати угоду про асоціацію з Україною


Марк Рютте
Марк Рютте

Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте закликає опозиційні партії допомогти у пошуку компромісу щодо угоди про асоціацію між Україною і Євросоюзом, яку раніше на референдумі не підтримали нідерландські виборці.

Рютте застерігає: якщо рішення не буде, його уряд наступного тижня буде змушений запропонувати проект закону про відмову Нідерландів від ратифікації угоди з Україною.

«В інтересах нашої країни я закликаю всіх, хто відчуває відповідальність, знайти рішення», – заявив Рютте.

За словами нідерландського прем’єра, відмова від угоди «призведе до більшої нестабільності».

19 жовтня Верховна Рада України закликала Нідерланди завершити ратифікацію Угоди про співпрацю України з Євросоюзом. Рішення з цього питання під сумнівом після консультативного референдуму в Нідерландах 6 квітня цього року, більшість учасників якого проголосувала «проти» такої ратифікації. 1 листопада – останній термін для Нідерландів ухвалити рішення.

Минулого тижня на саміті лідерів ЄС у Брюсселі прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що не відчуває оптимізму щодо ратифікації цієї угоди.

Натомість президент України Петро Порошенко, який відвідав Нідерланди 20 жовтня, заявив, що з оптимізмом дивиться на майбутнє угоди про асоціацію, яка, на його думку, в кінцевому підсумку буде ратифікована всіма членами ЄС.

XS
SM
MD
LG