Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: Безвізове безсоння Порошенка


Доброго ранку!

Поки ви спали, президента України турбувало безсоння.

Петро Порошенко провів «непрості», за його словами, переговори з приводу перспективи безвізового режиму, який мають оголосити на саміті Україна-ЄС у Брюсселі 24 листопада, а також ситуації довкола ратифікації Нідерландами Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. «За чотири доби я спав сім годин», –​ зізнався він.

Безсонних ночей, схоже, додає Петру Порошенку і його фабрика у російському Липецьку. Президент корпорації Roshen В’ячеслав Москалевський заявив, що фабрику компанії не можуть продати через втручання президента Росії Володимира Путіна.

Тим часом сам Володимир Путін був зайнятий цього дня ситуацією в Сирії. Російський президент відмовив своїм військовим у поновленні ударів по сирійському Алеппо. «Президент має на увазі можливість продовжити гуманітарну паузу для виведення поранених і виходу бойовиків, а також, що важливо, дати можливість нашим американським партнерам виконати взяті раніше на себе обіцянки і зобов’язання щодо розмежування так званої поміркованої опозиції і терористичних угруповань», – розтлумачив слова Путіна речник Кремля Дмитро Пєсков.

***

Ще одна новина про ту ж таки Росію, яку не переобрали до Ради ООН з прав людини. Цю структуру Росія покине вже вкінці цього року.

Бензинова змова і чотири зарплати для голови НАЗК

Антимонопольний комітет України оштрафував сім нафтотрейдерів на 204 мільйони гривень за узгоджені дії на ринку. Впродовж січня 2013-го – січня 2016 року компанії одночасно або майже одночасно (з інтервалом у декілька днів) змінювали роздрібні ціни реалізації бензину марки А-95 та дизельного пального. За це вони отримали покарання. Компанію «ОККО нафтопродукт» оштрафували на понад 77 мільйонів гривень, «ВОГ Рітейл» – на 54 мільйони гривень, «Альянс Холдинг» – на понад 39 мільйонів гривень, «Золотий екватор» – на понад 16, «АМІК Україна» (до 8 травня 2015 року – «ЛУКОЙЛ Україна») – понад 12, «СОКАР Петролеум» – 2 і «Параллель» – на 1 мільйон гривень.

А Національне антикорупційне бюро перевірить на доброчесність членів Національного агентства з запобігання корупції. Раніше журналісти програми «Схеми» повідомили, що чотири члени НАЗК щомісяця отримували до свого основного окладу дві надбавки та премію у розмірі місячної зарплати. В результаті замість одного стандартного окладу члени НАЗК отримували по чотири. А якщо конкретніше, то з квітня по вересень поточного року голова НАЗК Наталя Корчак отримала понад 700 тисяч гривень зарплатні.

Якщо ви ще не підписані на Радіо Свобода Daily, то зараз саме час це зробити – і читати далі.

Воргол і сімейні цінності

Міністр освіти Ліля Гриневич доручила перевірити програму факультативного курсу «Сімейні цінності» для 8-9 класів на ознаки дискримінації та науковості. За посібником, чоловік є добувачем і захисником, а «завдання жінки полягає в тому, щоб подобатися чоловікові, і саме тому вона повинна намагатися бути привабливою для нього».

В Ужгороді ж урочисто відкрили скульптуру, присвячену всесвітньовідомому митцю, засновнику поп-арту Енді Ворголу. У руці скульптури – металевий фотоапарат, в який вмонтовано справжню камеру, за допомогою якої кожен може зробити селфі з «митцем».

Подорожуйте Україною, робіть яскраві селфі і плекайте у собі правильні цінності.

Якщо ж цих новин Вам замало й інформаційний голод не вгамовано, завжди раді бачити Вас на нашому сайті.

Ваше безсонне Радіо Свобода Daily

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG