Доступність посилання

ТОП новини

Вночі сайт е-декларування атакували хакери – голова НАЗК


Наталія Корчак
Наталія Корчак

У Національному агентстві з питань запобігання корупції (НАЗК) вночі зафіксували атаку хакерів на мережеве обладнання, що призвело до тимчасових збоїв роботи сайту електронного декларування. Як повідомила на сторінці у Facebook голова НАЗК Наталія Корчак, роботу системи невдовзі вдалося відновити.

«Станом на 2:07 (29 жовтня – ред.) силами технічних підрозділів НАЗК вдалося відновити роботу інтернет- каналу, вxід до системи через portal.nazk.gov.ua. Технічна підтримка та гаряча лінія для декларантів теж відновлюють свою роботу», – повідомила Корчак. Інформації про відповідальних за атаку немає.

Голова НАЗК нагадала, що подати декларацію посадовим особам першого етапу декларування потрібно до 24:00 30 жовтня 2016 року.

У Національному агентстві з питань запобігання корупції напередодні повідомили, що до єдиного державного реєстру подано майже 89 тисяч декларацій.

Відповідно до закону «Про запобігання корупції», впродовж 60 днів після запуску системи електронного декларування декларації мають подати особи, які посідають відповідальне й особливо відповідальне становище. Це близько 50 тисяч високопосадовців, серед яких президент, прем’єр-міністр, члени уряду, народні депутати України, заступники міністрів, керівники центральних органів виконавчої влади та їхні заступники.

XS
SM
MD
LG