Доступність посилання

ТОП новини

НАЗК: в системі е-декларування зареєстрували понад 112 тисяч документів


Національне агентство з питань запобігання корупції повідомляє, що станом на 00:50 30 жовтня в системі електронного декларування зареєстрували 112419 документів.

У реєстр вже подали свої електронні декларації низка високопосадовців, зокрема прем’єр-міністр і голова Верховної Ради, водночас декларації президента України в системі ще немає.

Перед цим голова НАЗК Наталія Корчак повідомляла, що вночі, 29 жовтня, зафіксували атаку хакерів на мережеве обладнання, що призвело до тимчасових збоїв роботи сайту електронного декларування.

Подати декларацію посадовим особам першого етапу декларування потрібно до 24:00 30 жовтня 2016 року.

У вересні систему електронного декларування вдалося запустити із двотижневою затримкою та з другої спроби. 31 серпня, напередодні запуску, президент України Петро Порошенко заявив, що «програма кардинально перероблена». Після запуску НАЗК кілька разів відновлювали роботу реєстру, а чиновникам доводилося переподавати свої декларації.

Відповідно до закону «Про запобігання корупції», впродовж 60 днів після запуску системи електронного декларування декларації мають подати особи, які посідають відповідальне й особливо відповідальне становище. Це близько 50 тисяч високопосадовців, серед яких президент, прем’єр-міністр, члени уряду, народні депутати України, заступники міністрів, керівники центральних органів виконавчої влади та їхні заступники.

XS
SM
MD
LG