Доступність посилання

ТОП новини

Секретар РНБО Турчинов має готівки на суму понад 800 тисяч доларів у різних валютах – декларація


Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов
Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов

Секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олександр Турчинов подав електронну декларацію за 2015 рік, в якій вказав, що має готівкою 250 тисяч гривень, 735 тисяч доларів і 55 тисяч євро (у перерахунку це перевищує суму 800 тисяч доларів – ред). Такі дані розміщені на сайті Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

У секретаря РНБО і його дружини Ганни у спільній власності є квартира в Києві площею 381,8 квадратних метра і два паркомісця в столиці.

Згідно з документом, Турчинов володіє 27 старовинними книжками, переважно релігійного змісту, 12 картинами, серед яких полотна Марії Примаченко, а також годинниками і двома свічниками. Він також вказав у декларації авторські права на художній фільм і літературний твір «Ілюзія страху», літературні твори «Свідоцтво», «Таємна вечеря», «Пришестя», сім монографій на тему тіньової економіки та системи оподаткування, а також шість авторських свідоцтв.

Дружина Турчинова володіє 18,71% корпоративних прав на Інститут економіки і права, що становить 3,2 мільйона гривень у грошовому еквіваленті.

Крім того, у спільній власності у Турчинова і його дружини є також автомобіль Toyota Highlander 2013 року випуску.

Згідно з декларацією, Турчинов отримав у 2015 році майже 200 тис. грн зарплати за основним місцем роботи в РНБО, його дружина – майже 60 тисяч гривень зарплати за основним місцем роботи, у Національному педагогічному університеті імені Драгоманова, а також 1,45 мільйона гривень у вигляді відсотків за вкладами.

На банківських рахунках у секретаря РНБО зберігається 49,93 тисячі гривень, 758,31 тисячі доларів, майже 10 тисяч євро.

Національне агентство з питань запобігання корупції повідомило, що станом на 00:50 30 жовтня в системі електронного декларування зареєстрували 112419 документів.

Подати декларацію посадовим особам першого етапу декларування потрібно до 24:00 30 жовтня 2016 року.

Відповідно до закону «Про запобігання корупції», впродовж 60 днів після запуску системи електронного декларування декларації мають подати особи, які посідають відповідальне й особливо відповідальне становище. Це близько 50 тисяч високопосадовців, серед яких президент, прем’єр-міністр, члени уряду, народні депутати України, заступники міністрів, керівники центральних органів виконавчої влади та їхні заступники.

XS
SM
MD
LG