Доступність посилання

ТОП новини

Поновлення справи ФБР щодо Клінтон може змінити хід виборів у США – експерт


Гілларі Клінтон і Дональд Трамп, комбіноване фото
Гілларі Клінтон і Дональд Трамп, комбіноване фото

Поновлення слідства ФБР у справі використання Гілларі Клінтон приватного сервера під час її перебування на посаді держсекретаря США може мати серйозний вплив на перебіг нинішньої президентської кампанії. Про це в інтерв’ю «Голосу Америки» заявив експерт аналітичного центру «Атлантична рада» Аріель Коен.

Аріель Коен
Аріель Коен

Ця новина, каже оглядач, може колихнути виборчий маятник на користь кандидата від Республіканської партії Дональда Трампа.

«Я думаю, це дуже важливий крок у цій передвиборчій кампанії. Раніше Трамп уже скорочував свій розрив із Клінтон, тепер ми побачимо, що він знову скоротить свій розрив на кілька пунктів. Боюся, що може навіть на більше», – заявив Коен.

Політолог також звертає увагу, що у перемозі Трампа зацікавлений російський президент Володимир Путін, який наразі активно шукає позицію для переговорів з адміністрацією майбутнього президента США.

Він, Путін, хотів би, щоб майбутня адміністрація була адміністрацією Трампа, а не Гілларі Клінтон
Аріель Коен

«Він, Путін, хотів би, щоб майбутня адміністрація була адміністрацією Трампа, а не Гілларі Клінтон. Під час дискусійного клубу на Валдаї він сказав: «Що у вас тут в Америці за дрібниці – обговорювати, хто кого щипав». Таким чином Путін понизив градус справжнього питання передвиборчої кампанії США. А справжнім питанням є ставлення до жінок і статус жінок у Сполучених Штатах. Не знаю, як для Росії, але для Америки це дуже важливе питання», – розповів Коен.

У п’ятницю 28 жовтня директор ФБР Джеймс Комі заявив про поновлення закритого розслідування щодо використання приватного сервера Гілларі Клінтон під час перебування її на посаді державного секретаря США.

Причиною цього став доступ ФБР до нових імейлів, які можуть стосуватись справи Клінтон. Слідчі отримали їх під час іншого розслідування, яке, за словами Комі, прямо не пов’язане зі справою електронного листування колишнього державного секретаря.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG