Доступність посилання

ТОП новини

Гендиректор НТКУ Аласанія подав у відставку


Зураб Аласанія
Зураб Аласанія

Голова Національної телекомпанії України Зураб Аласанія заявив, що йде у відставку за власним бажанням із 1 листопада. Про це повідомляє «МедіаПорт», посилаючись на копію документа.

«Можливо, хоча б таким чином вдасться привернути увагу до проблем з бюджетом «Євробачення» і бюджетом майбутнього Суспільного. Цей вчинок не є шантажем влади, він є припущенням, що в перехідний період компанію має очолити людина більш компромісна, гнучка, здатна домовлятися і давати раду протилежним інтересам та інтересантам», – цитує видання заяву Аласанії.

Він додав, що виділення коштів на «Євробачення» з бюджету НТСУ на наступний рік унеможливлює ефективну розбудову суспільного мовлення в Україні.

«Влада (руками Мінфіну) врахувала бюджет «Євробачення» в бюджет НСТУ на 2017 рік. Себто, від 1,2 мільярда гривень, передбачених законом для розбудови Суспільного мовника в 2017 році, держава відбирає 450 мільйонів гривень витрат на «Євробачення», 250 мільйонів відбирає у вигляді платні за трансляцію, 149 мільйонів відбирає видатками, і 46 мільйонів – комунальними платежами забирає місто. Ще 112 мільйонів гривень апріорі йдуть на міжнародну діяльність (Олімпіади, чемпіонати світу тощо). В залишку — 193 мільйонів гривень. Владо, ти серйозно?», – заявив Аласанія.

За його словами, у наступні два тижні він передаватиме справи своєму наступникові. «…Тому, хто буде призначений. Так, на жаль, не обраному Наглядовою Радою, а все ще призначеному державою новому керівникові», – додав Аласанія.

Зураб Аласанія був призначений гендиректором НТКУ у березні 2014 року.

XS
SM
MD
LG