Доступність посилання

ТОП новини

Сущенка затримали в Москві через свідчення «друга сім’ї» – Фейгін


Роман Сущенко
Роман Сущенко

Адвокат Марк Фейгін, який захищає затриманого в Росії українського журналіста Романа Сущенка, повідомив, що його підзахисного затримали 30 вересня в Москві через свідчення «друга сім’ї». Про це Фейгін заявив в ефірі «5 каналу».

«Він (Роман Сущенко – ред.) кілька разів приїжджав до Москви до свого брата, підтримував стосунки з другом сім’ї. Друг сім’ї просто його здав», – заявив Фейгін.

За його словами, затримання стало наслідком свідчень однієї людини.

Фейгін також повідомив, що скарг на умови утримання у Лефортівській в’язниці Москви у його підзахисного немає.

Адвокат Марк Фейгін 1 листопада прибув до Києва, як він раніше заявив, для обговорення перспектив організації обміну журналіста Романа Сущенка на обвинувачених з Росії.

30 вересня в Москві був затриманий український журналіст, власний кореспондент агентства «Укрінформ» у Франції Роман Сущенко, який прибув до Росії у приватних справах, щоб відвідати родичів. Федеральна служба безпеки Росії звинуватила його у шпигунстві і заявила, що він є «співробітником Головного розвідувального управління Міністерства оборони України». 1 жовтня Лефортовський суд Москви заарештував журналіста на два місяці. 27 жовтня Московський міський суд визнав законним арешт Сущенка. Міністерство оборони України категорично відкинуло заяви про причетність журналіста до відомства і до військової розвідки. Сам Роман Сущенко провини не визнає.

XS
SM
MD
LG