Доступність посилання

ТОП новини

НАБУ повідомило про затримання групи осіб, яка вимагала хабар за працевлаштування в бюро


Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

1 листопада управління внутрішнього контролю Національного антикорупційного бюро спільно з прокурорами Спеціальної антикорупційної прокуратури викрили групу з трьох осіб, яка за винагороду обіцяла кандидату на посаду детектива бюро сприяння у працевлаштуванні. Про це йдеться в повідомленні на сайті НАБУ у вівторок. Згідно з повідомленням, сума хабара складала 10 тисяч доларів США.

«Троє зловмисників затримані в момент отримання частини неправомірної вигоди – 4 тисячі доларів США. Один із них видавав себе за співробітника НАБУ, використовуючи псевдопосвідчення працівника бюро», – йдеться в повідомленні.

За даними НАБУ, затримання стало можливим після того, як у вересні до бюро звернувся один із кандидатів на посаду детектива з заявою про вимагання коштів за винесення позитивного рішення про працевлаштування.

Під час обшуку в машині зловмисників виявлено близько десятка резюме осіб, яким пропонували працевлаштування в інших правоохоронних органах, а також «посвідчення» члена однієї з громадських організацій із співзвучною з НАБУ назвою, зазначили в бюро.

За фактом події відкрито кримінальне провадження, тривають слідчі дії та вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру.

Боротися з корупцією в Україні покликані три структури – Національне антикорупційне бюро, Спеціальна антикорупційна прокуратура і Національне агентство із запобігання корупції.

XS
SM
MD
LG