Доступність посилання

ТОП новини

Полозов заявляє, що в Криму щодо нього силовики мають намір провести слідчі дії


Микола Полозов
Микола Полозов

Російський адвокат Микола Полозов заявляє, що в анексованому Криму силовики мають намір провести слідчі дії щодо нього. Про це адвокат написав на своїй сторінці в twitter.

Згідно з копією документа, яку опублікував Полозов, 8 листопада 2016 року в приміщенні підконтрольного Кремлю Верховного суду Криму відбудеться розгляд апеляційного подання прокурора про дозвіл на проведення слідчих дій щодо адвоката Полозова.

«Тепер у Криму за мною полює не тільки Слідче управління Криму, але і ФСБ. Успіх. А також визнання того, що все правильно роблю», – написав він.

Полозов є захисником заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза, а також сина народного депутата України Мустафи Джемілєва – Хайсера Джемілєва.

Напередодні кримський адвокат Еміль Курбедінов на сторінці в Facebook опублікував звернення в зв’язку з посиленням тиску на нього через його професійну діяльність і «в тому числі в зв’язку з останнім виступом на ОБСЄ у Відні, присвяченому свободі слова». У той же час Курбедінов заявив, що не має наміру відмовлятися від справ, які веде.

Наразі кримські силовики цих заяв адвокатів не коментують.

Після анексії в Криму почастішали масові обшуки у незалежних журналістів, кримськотатарських активістів і членів Меджлісу.

Міністерство закордонних справ України висловило стурбованість переслідуваннями громадян України в анексованому Криму і закликало припинити тиск на нього.

МЗС звернувся до міжнародного співтовариства з проханням застосувати всі можливі види правового і політичного тиску на Росію з метою припинення нею тоталітарних методів придушення прав людини і свободи слова, а також звільнення всіх розміщених українських політв’язнів і заручників.

XS
SM
MD
LG